Richard St. John on menestymiseen perehtynyt asiantuntija. Kerran hänen opiskelijansa kysyi häneltä kysymyksen: Mitkä tekijät aiheuttavat menestyksen? St. John ei osannut antaa opiskelijalleen suoraa vastausta, joten hän ryhtyi työhön. St. John haastatteli yli 500 menestynyttä ihmistä ja käytti tutkimukseen yli 7 vuotta. Tutkimustulokset voidaan kiteyttää kahdeksaan avainsanaan, joilla menestyneillä ihmisillä oli yhteistä.

Intohimo
Rakasta sitä mitä teet. On turhaa ajatella pystyvänsä antaa 100% prosenttia työlle josta ei ole innostunut. Jos tekemäsi työ ei ole mielekästä, se näkyy kaikessa tekemisessä. Väkinäisyys välittyy itsestä myös työkavereihin, jolloin negatiivinen ilmapiiri lisääntyy. Jos työtä tekee puhtaasti ”rakkaudesta lajiin” raha seuraa kyllä perässä.

Työnteko
Menestyäksesi on oltava valmis tekemään töitä paljon. Yleensä jos sinulla ei ole muuta motivaatiota työntekoon kuin raha, pitkät päivät voivat tuntua todella uuvuttavilta. Kertauksena: Jos todella tykkäät siitä mitä teet, pitkät päivät ja uhraukset tuntuvat jopa mielekkäiltä tavoitteen saavuttamiseksi.

Ammattitaito
Saavuttaaksesi tavoitteesi sinulla tulee olla hyvän työmoraalin lisäksi tarvittava ammattitaito. Ammattitaidon hankkimiseen on kolme yksinkertaista askelta: harjoittele, harjoittele, harjoittele. Esimerkiksi Kiinan menestyksekäs pöytätennisjoukkue on kertonut salaisuudekseen ankaran harjoittelun. Joukkue harjoittelee ja terävöittää vahvuuksiaan niin paljon, että heikkoudet poistuvat.

Keskittyminen
Tavoitteet on hyvä pitää selkeänä mielessä. On hyvä keskittyä yhteen asiaan kerrallaan ja tehdä se kunnolla. On hyvin paljon helpompaa tehdä yksi asia hyvin, kuin monta samaa aikaa huonosti. Keskity yhteen asiaan kerrallaan, tee se loppuun asti ja toista.

Vaatiminen
Älä koskaan tyydy keskinkertaiseen. Aseta itsellesi realistisia vaatimuksia ja nosta vaatimustasoa pikkuhiljaa. Pyri kehittämään itseäsi niin mentaalisesti kuin fyysisestikin. Jokainen menestynyt ihminen on varmasti jossain kohtaa epäillyt itseään ja miettinyt, onko minusta tähän? Taas kerran, jos olet motivoitunut, pystyt työskentelemään itsesi läpi näistä haasteista. On myös hyödyllistä, että ympärilläsi on ihmisiä, joille voit kertoa tavoitteitasi. Näin pystyt luomaan itsellesi myös ulkopuolista painetta.

Palvelu
On hyvä pohtia, ketä nykyinen toimintani hyödyttää ja millä tavoin. Ole ylpeä siitä mitä teet ja siitä että tuotat arvoa ja palveluja muille ihmisille

Ideat
Monesti on helppo ajatella, että kaikki on keksitty jo. Saatat helposti epäillä itseäsi, että miten juuri minä voisin keksiä jotain mitä ei ole aikaisemmin keksitty? Monesti ideat ovat pelkästään toteutuksesta kiinni. Jos sinulla on hyvä idea, tarvitset sen rinnalle vain hyvän toteutuksen. Mikä on useasti jopa ehkä vaikeampi osuus. Uusia ideoita on helppo keksiä, kunhan on itse aktiivinen. Muista olla aktiivinen ja kysyä kysymyksiä.

Peräänantamattomuus
Jokaiselle tulee ongelmia eteen. Menestyneillä ihmisillä on usein se ominaisuus, että he osaavat käsitellä vastoinkäymiset hyvin. Tämä vaatii paljon tahdonvoimaa, mutta onneksi tahdonvoima on lihas, jota voi harjoittaa. Lopettaa saa vasta, kun tavoitteet on täytetty.

Jokaisella ihmisellä on erilaiset tiet menestykseen. Tuurin roolia menestyksessä ei voi myöskään poissulkea. Tuuria tarvitaan myös. Itse uskon että motivaatio on tärkein tekijä menestyksessä. Jos motivaatio on kunnossa kaikki muu seuraa perässä.