Kesä tekee tuloaan ja oli jälleen kerran aika aloittaa renkaanvaihtosesonki. Saimme pitstopin ydintiimiltä tehtäväksi hoitaa Pirkkalan Hong Kongin pihassa toimivan pitstopin pisteen. Alkuperäinen suunnitelma oli aloittaa renkaanvaihtosesonki 27.3, mutta yhden päivän kylmässä seisomisen jälkeen päätimme siirtää aloitusta viikolla. Kahden viikon rypistyksemme alkoi siis 3.4 ja huomattavasti aurinkoisemmassa säässä. Ensimmäinen viikko sujuikin hyvin, mutta toisella viikolla talvi teki tuloaan takaisin ja renkaanvaihtoon saapuvien asiakkaiden määrä tipahti huomattavasti. Projekti oli siis haastava kelien puolesta ja tulos olisi voinut olla otollisimmilla keleillä huomattavasti parempi. Projekti oli kuitenkin mielestäni onnistunut. Tähän pidän syynä erittäin sujuvaa tiimityöskentelyä, joka toimi kuin se kuuluisa junan vessa.

Onnistuneelle tiimityöskentelylle luotiin raamit jo ennen projektin alkua. Oliver ja Lauri olivat jo kokeneempia tekijöitä autojen suhteen, joten he hoisivat itse vaihtamisen ja osasivat tarpeen tullen vastailla vaikeampiinkin teknisiin kysymyksiin. Tuomakselta ja itseltäni ei löytynyt kovinkaan paljon tietotaitoa autojen suhteen joten tuomas hoiti renkaiden pesun ja itse tuotin ryhmälle lisäarvoa rengaspesun lisämyynnillä ja asiakaspalvelulla. Selkeät roolit ja niissä pysyminen teki tiimin toiminnasta tehokasta ja sujuvaa. Emme jäänet kertaakaan jälkeen aikataulusta ja saimme vaihdettua asiakaillemme kesärenkaat alle tavoiteajan. Juhani Tamminen on todennut ytimekkäästi puheissaan: “Jokaisella oma rooli, jokaisen rooli yhtä tärkeä.”

Selkeiden roolien lisäksi on myös tärkeää, että projektilla on selkeä johtaja. Projektimme johtajana toimi Oliver joka kertoi selkeästi mitä tulee tehdä ja mitä vaatimuksia hänellä on. Yhtä tärkeää on myös muistaa olla hyvä johdettava. Itse olen johtajan asemassa osuuskuntamme toiminnassa. Ymmärsin että on tärkeää antaa Oliverille luottamusta ja tilaa toteuttaa itseään johtajan asemassa ja Oliver hoitikin homman kotiin hienolla tavalla.

Projekti sujui kaiken kaikkeaan siis hyvin. Seuraavasta syksyllä tapahtuvasta renkaanvaihtosesongista odotamme tuloksellisesti parempaa, koskaa talvirenkaiden vaihto on huomattavasti akuutimpaa kuin kesärenkaiden vaihto. Kunhan kelit osuvat syksyllä kohdalleen, tiimimme pystyy varmasti huimiin tuloksiin!