Loppurutistus on käynnistynyt Proakatemialla yrittäjyyden- ja tiimijohtamisen opiskeluiden parissa. Me Massivelaiset valmistumme jouluna tradenomeiksi. Vaikka valmistuminen siintääkin jo jokaisella silmissä, tulee ennen sitä tehdä yksi ”pikku” juttu. Nimittäin opinnäytetyö.

 

Opinnäytetyön olemme tiimimme kanssa sopineet olevan valmiina jokaisella kevään 2018 aikana. Itselläni se on aloitettu jo tammikuussa, mutta tehtävää tuntuu silti riittävän. Teemme työn yhdessä ystäväni kanssa ja se todella helpotti työn aloittamista. Voimme myöskin tsempata toisiamme, kun tulee haasteita. Suurena etuna on myös se, että tunnemme toisemme hyvin ja olemme aiemminkin tehneet töitä yhdessä, tiedämme siis toistemme toimintatavat jo entuudestaan.

 

Päätimme, että aihe tulee olla meitä molempia hyödyttävä ja toivon mukaan meidät myöskin tulevaisuudessa työllistävä. Ensi tilassa haluamme luoda itsellemme työtä, joten opinnäytetyöstä tulee oma luomuksemme, ikään kuin liiketoimintasuunnitelma. Työ hiotaan viimeisen päälle loppuun asti, jotta pääsemme myöskin toteuttamaan sen.

 

Itse projektimme suunnittelu ja luominen on minulle mielekästä, mutta teoriatiedon kerääminen on tuntunut vaikealta. En ole koskaan lukenut paljoa kirjoja ja opin asioita paremmin käytännössä. Joudun tosissani tsemppaamaan lukemisen kanssa. Yllättävän paljon aikaa on uponnut opinnäytetyön rakenteen suunnitteluun, lähdeviittauksien kanssa sekä siihen, että sisällössä pysyy punainen lanka.

 

Itselleni tärkeintä on, että olen tyytyväinen meidän omaan luomukseemme, mutta toki haluan opinnäytetyöstämme myöskin hyvän arvosanan. Teemmehän työn itsellemme.