Proakatemialla tiimiyritysten loppuhuipennusta kutsutaan Final Campiksi. Se toteutetaan viimeisenä opiskeluvuotena juuri ennen valmistumista. Final Campille lähdetään ulkomaille, jossa tehdään tiimin kanssa yhteinen projekti. Projektin tiimi hankkii, ja yleisestikin koko reissun suunnittelee tiimiläiset itse.

Koska tiimimme koostuu monenmoisista persoonista, voi olla vaikeaa löytää jokaista miellyttävä vaihtoehto niin projektille kuin kohdemaallekin. Toistaiseksi olemme olleet yhdenmielisiä siitä, että Final Camp sijoittuisi Euroopan ulkopuolelle ja itse projektin kestoajaksi tulisi n. 7-10 päivää, jonka jälkeen matkaa saisi jatkaa haluamaansa suuntaan.

Projektia on kyselty jo Thaimaasta ja mielestäni se onkin oikein hyvä kohdemaa, koska siellä varmasti pääsee näkemään länsimaisuudesta poikkeavia tapoja toimia. Toivoisin pääseväni tutustumaan siellä aivan erilaiseen työ- ja yrityskulttuuriin. Thaimaa kävisi Final Campin kohdemaaksi erinomaisesti myös siksi, koska sieltä matkaa voisi jatkaa myös muuallekin Aasiaan, jossa nähtävä ja ihmeteltävä ei varmasti loppuisi kesken!

Itse Final Campilla suoritettavan projektin toivon olevan sen verran haastava, että joudumme oikeasti puhaltamaan näin isolla porukalla yhteen hiileen. Toisaalta toivon projektin olevan myöskin riittävän rento, koska kyseessä on myöskin viimeinen yhteinen matka kokonaisena tiiminä. Matkasta ei tulisi mielekäs, jos projekti toisi kaikille liiallisen stressin ja viimeisistä hetkistä yhdessä jäisi ikävä fiilis.

Haluaisin, että kokisimme yhteenkuuluvuutta ja onnistumisen tunteita, ja että tekeminen yhdessä olisi superhauskaa! Tähän tavoitteeseen pääsemme jakamalla tehtävät osaamisalueiden mukaisesti, valitsemalla projektille sopivan projektipäällikön ja valmistautumalla projektin alkamiseen hyvissä ajoin jo Suomessa. Projektissa tulee liikkua raha ja olisi hyvä, jos tienaamallamme summalla saataisi katettua esim. majoituskuluja.

Pidän huikean paljon matkustamisesta ja olen kiinnostunut kulttuureista sekä kansainvälisestä meiningistä, joten odotan innolla Final Campia tiimimme kanssa. Se tulee olemaan viimeinen rutistus yhdessä värikkään porukkamme kanssa ja varmasti ikimuistoinen! 🙂